Hoe werkt het?

We staan bloot aan veel meer stress

Het valt niet mee om alle prikkels die op ons afkomen te verwerken. Internet, reclame, werkdruk. Steeds vaker heeft ons lichaam het er moeilijk mee. Al deze impulsen kunnen leiden tot vervelende klachten zoals vermoeidheid, nervositeit, moeilijk slapen, hoge bloeddruk, etc.

Je hartritme bepaalt je balans

Je hartslag is nooit constant, maar versnelt en vertraagt voortdurend afhankelijk van allerlei fysieke en mentale processen. Deze variatie noemen we hartritme variabiliteit. Een bijzondere vorm van hartritme variabiliteit is hartcoherentie: een zeer regelmatige versnelling en vertraging van het hartritme. Hartcoherentie is te zien als een sinus-achtig verloop van het hartritme. Tijdens hartcoherentie komt het zenuwstelsel in balans en voelen we ons kalm en tegelijkertijd alert.

Hartcoherentie kan je trainen

Net zoals je een spier kunt trainen, kan je ook jouw hartcoherentie trainen. Via een oorsensor wordt jouw hartslag gemeten terwijl je verbonden bent met de computer. Je gaat aan de slag met ademhalings- en concentratieoefeningen om je hartritme coherent te maken.Monitor

Foto slideshow

Video

Met de Monitor volg je een grafiek van je eigen hartritme. Aan de hand van het boekje "Je hartritme bepaalt je balans" leer je hoe je via de ademhaling je hartcoherentie vergroot. Dit uit zich in de grafiek als een mooie sinus-achtige curve.


Tijdens het bekijken van natuurfoto's wordt jouw hartcoherentie continu gemeten en teruggekoppeld. De mooie foto's aangevuld met jouw favoriete muziek helpen je om steeds langer in een toestand van hartcoherentie te blijven. Terwijl jij je favoriete films bekijkt of games speelt, wordt je hartcoherentie gemeten. De zichtbaarheid van de film of het spel wordt bepaald door de mate van stress die je ervaart. Op deze wijze wordt je aangespoord om in balans te blijven.

Workflow

Visuals

Alles in één bundel

Via Workflow kun je je eigen stressniveau monitoren en trainen tijdens dagelijkse werkzaamheden. Tijdens het beantwoorden van je email of het browsen naar een website kan je zien in welke mate dat jouw stress beïnvloed. Ervaar een visuele representatie van jouw hartslag en leer deze te beïnvloeden via aandacht en ademhaling. Deze toepassing is vooral bedoeld voor mensen die neiging hebben tot controle en piekeren. Bestel nu 'HeartLive Balance' bestaande uit HeartLive software & sensor, inclusief Nederlandstalige handleiding.


Iedere dag 7 minuten is genoeg

Gedurende 4 tot 6 weken dagelijks 7 minuten trainen geeft je voldoende basis om in hartcoherentie te komen en te blijven. In tijden van stress ben je minder opgejaagd, minder moe, minder prikkelbaar en emotioneel stabieler. Je krijgt meer buffercapaciteit en je kunt het leven met meer gemak aan.

Hoe werkt dit in je lichaam?

De kern zit in ons autonome zenuwstelsel. Via hartcoherentie training komt er meer evenwicht tussen de sympathicus en de parasympaticus, zeg maar de aanjager en de rem van het zenuwstelsel. De werking hiervan bespreken we uitvoerig in ons gratis boekje ‘Je hartritme bepaalt je balans.’

Uitvoerig wetenschappelijk onderzoek naar gedaan

Er zijn in de medische literatuur talrijke studies gedaan naar het effect van hartcoherentie training op de werking van ons lichaam. Ook dr. Servan Schreiber heeft hier uitgebreid onderzoek naar gedaan. In zijn boek ‘Uw brein als medicijn’ noemt hij de ‘resultaten bijna te mooi om waar te zijn en een echte verjongingskuur van de fysiologie!’

Trainen met HeartLive is vooral leuk

Om in hartcoherentie te komen, is niet moeilijk. Het vergt geen grote inspanning om iedere dag 10 minuten naar mooie foto’s en video’s te kijken. Zo ontdek je spelenderwijs hoe jouw lichaam reageert en herstel je de natuurlijke balans van je autonome zenuwstelsel waardoor je stressklachten verdwijnen.

Meer gedetailleerde informatie zit bij de bestelling

Er is een boekje geschreven over de werking van hartcoherentie en de werking van HeartLive genaamd: “Je hartritme bepaalt je balans”. Het boekje is makkelijk leesbaar en toegankelijk. Dit geeft je wat meer achtergrond over de werking van ‘HeartLive Balance’.