Over ons

Geschiedenis van HeartLive

HeartLive is in 2011 opgericht door Malcolm Halfhuid en Patrick Roozemond. Oorspronkelijk werkte Malcolm in het Neurotherapie Centrum Hilversum. Ter ondersteuning van de neurofeedback trainingen dacht Malcolm dat het handig zou zijn als cliënten thuis verder konden gaan met het verbeteren van hun welbevinden. Hartcoherentie trainingen zijn daartoe uitermate geschikt. De bestaande apparatuur leek echter niet geschikt en het idee van HeartLive was geboren.

Patrick Roozemond werd gevraagd om mee te denken, maar raakte gaandeweg zo geboeid door de technologie, dat hij besloot om zijn aandacht volledig te richten op HeartLive. Patrick had 7 jaar als ondernemerscoach gewerkt voor starters met een uitkering en zag in dat stress, nervositeit, angst e.d. een groot struikelblok vormt voor veel starters. 

Malcolm en Patrick hebben, met behulp van een aantal investeerders, HeartLive ontwikkelt en op de markt gebracht. 

Sinds 2014 is HeartLive volledig overgenomen door het Neurotherapie Centrum Hilversum. 

 


 

Waarom een Stichting?

HeartLive heeft een heldere missie: ‘HeartLive ondersteunt mensen op hun eigen weg naar zelfheling en zelfontplooiing.’ Op 21 april 2011 is de Stichting HeartLive opgericht met deze missie als leidraad.

Een bedrijf is altijd een spanningsveld tussen het belang van de missie en het eigen belang van de betrokkenen. Om het simpel te zeggen: als het bedrijf goed gaat verdienen, kan je de extra kas besteden aan de missie (ontwikkeling van een nieuw product bijvoorbeeld) of uitkeren aan de eigenaar (meer privé-vermogen) en medewerkers (meer salaris). We richten een Stichting op om onszelf er aan te herinneren dat we dit bedrijf starten om mensen te helpen, niet om financieel gewin te bemachtigen. We hebben een maatschappelijk ideaal voor ogen en zullen de bedrijfsvoering van de Stichting zo transparant mogelijk communiceren naar onze klanten en leningverstrekkers.